Budapest

Akvárium Klub

Kapcsolat

1051 Budapest, Erzsébet tér 12.

E-mail-cím: info@akvariumklub.hu

Weboldal: akvariumklub.hu

A város szívében multifunkciós terekkel, különleges, víz alatti bisztróval, konferenciateremmel, elegáns designnal és professzionális építészeti megoldásokkal várja a látogatókat Budapest megkerülhetetlen kulturális színtere, az Akvárium Klub. Koncerttermeiben a magyar könnyűzenei élet színe-java és számtalan világsztár megfordult már, terasza pedig az egyik leghangulatosabb szabadtéri találkozási pont a Belvárosban.

Vendéglátás

Az Akvárium Klub bisztrója minden nap várja a vendégeket.

Ruhatár

Az Akvárium Klub egyes termeibe kabáttal, táskával, esernyővel nem lehet bemenni, így a ruhatár használata kötelező.

Parkolás

Az Akvárium Klubba nem javasolt a gépjárművel érkezni, de a mellette lévő mélygarázsban lehet parkolni.
Ingyenes kerékpártárolók állnak a biciklivel érkezők rendelkezésére.

Egyéb

Kutyabarát helyszín

Budapest Music Center

Bujnowszky Tamás / BMC

Kapcsolat

1093 Budapest, Mátyás utca 8.

Telefon: +36 1 216 7894

E-mail-cím: info@bmc.hu

Weboldal: bmc.hu

A jelenkor magyar zenei értékeinek együttes és összehangolt felmutatása – 1996-os alapítása óta ez a Budapest Music Center fő célkitűzése koncertszervezőként, lemezkiadóként és információs központként is. A BMC Mátyás utcai épületében évi 400 koncert, köztük számos ősbemutató hallható a Koncertteremben, a 100 ezer tételes zenei gyűjteménnyel rendelkező Könyvtárban, illetve az európai jazz újdonságainak teret adó Opus Jazz Clubban.

Vendéglátás

Az éttermet is magában foglaló Opus Jazz Club nemzetközi konyhája várja a vendégeket.

Parkolás

A BMC közelében a Studium Irodaház mélygarázsában, valamint a Csarnok téren a szabadtéri parkolóban, valamint közterületen lehet parkolni.

Magyar Zene Háza

Kapcsolat

1146 Budapest, Olof Palme sétány 3–5.

Telefon: +36 70 799 9449

E-mail-cím: jegy@zenehaza.com

Weboldal: magyarzenehaza.com

A Zene Háza a zenének otthont, a hangok világához való személyes kapcsolódásnak pedig lehetőséget teremt egy olyan helyszínen, amely kívül-belül átértelmezi a kulturális terek eddig ismert fogalmát. Különböző szinteken, más-más formában kínál zenéhez kötődő programokat, mindvégig szem előtt tartva küldetésének három fő pillérét: a közvetlenséget, a felfedezésre való ösztönzést és a megismételhetetlen élményeket.

Vendéglátás

A Magyar Zene Házában étterem, kávézó és büfé is várja a vendégeket. A büfé a programok végéig nyitva tart.

Ruhatár

A ruhatár használata ingyenes és a kiállítások látogatása esetében kötelező. Táskák és kiskabátok elhelyezésére ruhatári szekrények is rendelkezésre állnak, melyek használata díjtalan.

Parkolás

Az autóval érkezőket a Dózsa György úton a 800 férőhelyes Múzeum Mélygarázs várja. A garázsba a Dózsa György útról lehet behajtani, a Damjanich és a Dembinszky utca közötti szakaszon. A Múzeum Mélygarázsból a Városligeten keresztül néhány perc sétával megközelíthető a Magyar Zene Háza, útközben jelzőtáblák segítik a tájékozódást. 
Online jegyvásárlás esetén a látogatók az adott napon 2 óra ingyenes parkolást kaphatnak. A kedvezmény igénybevételéhez a parkolójegyet kihajtás előtt érvényesíteni kell a Magyar Zene Háza információs pultjánál. Az esti koncertre érkezők a program megkezdése előtt, este 8 óráig érvényesíthetik parkolójegyüket. A belépőjeggyel a Magyar Zene Háza által biztosított parkolási kedvezmény az előadás napján egyszeri be- és kihajtásra érvényes.
A Magyar Zene Háza előtt kialakított biciklitárolókat használhatják a kerékpárral érkező látogatók.

Akadálymentesség

A Magyar Zene Háza teljes területe akadálymentes, kerekesszékkel közlekedő látogatók számára is könnyedén bejárható. Az épületen belüli akadálymentes útvonalakat piktogramok jelzik.

Müpa

Réthey-Prikkel Tamás / Müpa

Kapcsolat

1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Telefon: +36 1 555 3300

E-mail-cím: info@mupa.hu

Weboldal: www.mupa.hu

 Müpa hazánk egyik legismertebb kulturális márkája és legmodernebb kulturális intézménye, mely egyedülálló módon fogja össze a különböző művészeti ágakat, komoly- és könnyűzenét, jazzt és világzenét, operát, újcirkuszt, táncot, irodalmat és filmet egyaránt. 2005-ben azért hívták életre, hogy – mind az ínyenc, mind a szélesebb közönség számára magas színvonalú élményt nyújtva – a hazai és európai művészeti hagyományok tiszteletben tartásával új irányokat és irányzatokat mutasson be és tegyen közérthetővé.

Vendéglátás

A Müpában a P’Art Kávéház és Bisztró várja a vendégeket, emellett az előadások előtt és az előadások szüneteiben a földszinti előcsarnokban felállított és az emeleti mozgóbüfék segítik a gyors kiszolgálást.

Parkolás

A parkolás a Müpa mélygarázsában és kültéri parkolójában azon vendégek számára ingyenes, akik egy aznapi nyilvános, fizetős előadásra megváltott belépőjeggyel rendelkeznek. Az ilyen belépőjeggyel a Müpa által biztosított parkolási kedvezmény az előadás napján egyszeri be-és kihajtásra az épület zárásáig érvényes.
A Müpa előtt kialakított kerékpártárolók állnak a biciklivel érkezők rendelkezésére.

Nemzeti Táncszínház

Hlinka Zsolt

Kapcsolat

1024 Budapest, Kis Rókus utca 16–20.

Telefon: +36 1 434 5900

Weboldal: www.nemzetitancszinhaz.hu

2019 elején nyitotta meg kapuit Budapest egyedülálló új kulturális színtere, a Nemzeti Táncszínház új épülete, mely a Millenáris Parkban kapott helyet. A legmodernebb színháztechnikával felszerelt, különleges építészeti megoldásokat felvonultató épületben egy színház- és egy kamaraterem várja a tánc szerelmeseit, emellett próbatermek segítik a professzionális táncosok felkészülését. Az épület előcsarnoka a park látogatói számára nyitott közösségi tér, lehetőséget adva arra, hogy a Millenáris még inkább bekerüljön a főváros vérkeringésébe.

Parkolás

A Millenáris Nkft. a Széllkapu mélygarázsban a Nemzeti Táncszínházba előadásra érkező vendégek számára kedvezményes parkolási lehetőséget biztosít 200 Ft/óra áron. A kedvezmény kizárólag a Széllkapu mélygarázsban történő parkolásra, 4 órás időtartamra vonatkozik. A kedvezmény igénybevételéhez a parkolójegyet a Nemzeti Táncszínház jegypénztárában az előadás előtt érvényesíteni szükséges.
További parkolóhelyek a Millenáris és a Mammut mélygarázsában, vagy közterületen találhatóak.

Zeneakadémia

Rudolf Klein

Kapcsolat

1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.

Telefon: +36 1 321 0690

Weboldal: zeneakademia.hu

A Zeneakadémia 1907-ben átadott szecessziós főépülete legendás koncerthelyszín. Mind az aranybabéros mennyezetéről és szimbolikus díszítőelemeiről híres Nagyterem, mind az opera-előadásokra is alkalmas, intim hangulatú Solti György Kamaraterem kiváló akusztikájáról ismert. A Liszt Ferenc által alapított intézmény a zeneoktatás és -tudomány bástyája, a világ 100 legjobb előadó-művészeti egyetemének egyike.

Vendéglátás

A Zeneakadémián az előadások szünetében nézőtéri büfé várja a vendégeket.

Parkolás

A Zeneakadémia közelében a parkolás közterületen lehetséges.